Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ghimpu: Mai avem noi oare nevoie de alegeri parlamentare?

25 sep. 2014,, 17:53   Politică
8978 7
Foto: noi.md
Prima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului a debutat cu stîngul. Asta după ce partidele din opoziție au criticat inițiativa Guvernului privind asumarea responsabilității politice pentru șapte legi, calificînd-o drept neconstituțională, relatează NOI.md.

Deputatul comunist Grigore Petrenco a propus ca cele șapte proiecte de legi să fie examinate pe rînd.

„Sîntem într-o situația dubioasă, chiar tîmpită. Avem parlament, aveți majoritate, cel puțin pretindeți, și vine Guvernul și își asumă un șir de legi, atunci pentru ce există Parlamentul?”, a menționat Petrenco.

Și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut obiecții la acest capitol, precizînd că legislativul este mandatat de popor să adopte legi, și nu Guvernul. „Vreau să întreb: mai avem noi oare nevoie de alegeri, dacă sesiunea de primăvară-vară am încheiat-o cu asumarea răspunderii și noua sesiune tot așa o începem?”, s-a indignat Ghimpu.
De cealaltă parte, socialistul Igor Dodon a atenționat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pe marginea deciziei Guvernului de a-și asuma răspundere politică.

La rîndul său, Igor Corman, a precizat că orice deputat este în drept să acționeze, dacă consideră că este încălcată legea, inclusiv să se adreseze Curții Constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?