X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Procedura de obţinere a certificatului fitosanitar pentru export va fi perfecţionată pînă la 1 decembrie

25 sep. 2014,, 11:15   Economie
5284 0
Foto: digi24.ro
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va finaliza pînă la 1 decembrie perfecţionarea procedurii de obţinere a certificatului fitosanitar pentru exportul produselor agricole.

Conform comunicatului Consiliului Economic de pe lîngă prim-ministru, citat de agenţia "Infotag", în urma acestui fapt numărul documentelor necesare pentru obţinerea certificatului se va reduce de la şapte la trei, iar timpul pentru perfectare se va reduce de la cinci la trei zile. Respectiv, se vor reduce şi cheltuielile exportatorilor pentru obţinerea certificatelor.

În particular, va dispărea necesitatea de a prezenta contractele de vînzare-cumpărare, declaraţiile marfare şi fiscale. Termenul de valabilitate a certificatului pentru produse va fi prelungit de la 14 la 30 de zile şi din document va fi exclus scopul emiterii certificatului.

Solicitarea de a simplifica procedura de certificare a exportului de produse agricole pentru diversificarea exportului şi de a simplifica accesul la piaţa externă pentru companiile mici şi mijlocii aparţine prim-ministrului Iurie Leancă.

De asemenea, premierul pledează pentru crearea posibilităţilor pentru un schimb operativ de informaţii între birourile teritoriale ale agenţiei, Centrul de Carantină şi Serviciul Vamal, fără implicarea agentului economic. Scopul final este crearea "unui ghişeu unic" pentru emiterea certificatului fitosanitar pentru export.

Potrivit premierului, solicitantul trebuie să aibă posibilitatea de a depune cererea la orice birou teritorial al ANSA şi să îl obţină la punctul vamal specificat fără vizitarea multiplă a diferitor instituţii de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав