X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1458

Forumul de afaceri moldo-belarus: au fost semnate primele contracte (VIDEO)

25 sep. 2014,, 10:00   Economie
3702 0
Foto: noi.md
În timpul ceremoniei de deschidere a forumului de afaceri moldo-belorus au fost semnate primele contracte cu privire la activităţi comune.

Lista acestora include prelungirea contractului deja existent între compania suedezo-belarusă „Stadler” (fosta „Belkommunmaș” - n.red.) şi Regia Transport Electric din municipiul Chișinău, cu privire la producţia de troleibuze în comun, relatează NOI.md.

„Procesul de asamblare a troleibuzelor din Belarus nu este nou pentru noi – în ultimii trei ani noi am asamblat 50 de unităţi, dintre care 42 deja circulă pe străzile din Chişinău. În următorii patru ani noi vom asambla cîte 20 de unităţi pe an, dar totul va depinde de capacităţile financiare ale municipalităţii capitalei”, a precizat Gheorghe Morgoci, şeful Regiei Transport Electric.

La rîndul său, Vladimir Koroli, şeful Consiliului de administraţie al companiei „Stadler”, a declarat: „Noi cu plăcere am semnat documentele privind cooperarea cu Republica Moldova. De-a lungul anilor s-au stabilit nu pur şi simplu bune relaţii de afaceri cu partenerii din Republica Moldova, dar şi minunate relaţii personale”.

„În faţa noastră se deschid noi perspective de cooperare mai vastă şi noi intenţionăm să furnizăm aici cele mai moderne echipamente”, a accentuat conducătorul belarus.

Iar Alexandr Ianovski, directorul general al CEO „Keramin” din Belarus, a venit în Republica Moldova la deschiderea de către partenerii săi a supermarketului „Keramin”, cu o suprafaţă totală de 6000 m2.

Cifra anuală de afaceri a producătorului belarus de materiale de finisare şi tehnică sanitară pentru locuinţe constituie 150 de milioane de euro. Vînzările partenerilor din Republica Moldova în anul trecut s-au ridicat la 4 milioane de dolari, anul acesta – 5 milioane de dolari, iar deja în anul viitor partenerii de afaceri intenţionează să dubleze această cifră.

„Nu pun la îndoială succesul nostru comun: am realizat tot ce am planificat anterior”, a accentuat Ianovski.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав