X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1458

Candu: Moldova și Belarus sînt parteneri strategici (VIDEO)

24 sep. 2014,, 17:05   Politică
4801 2
Foto: noi.md
„Republica Belarus, indiscutabil, este partenerul nostru strategic, îndeosebi după introducerea de către Rusia a taxelor vamale și a altor bariere în promovarea mărfurilor moldovenești pe piața rusă”, a declarat vicepremierul Andrian Candu în cadrul Forumului de afaceri moldo-belarus, informează NOI.md.

„În schimb, Moldova a devenit și mai atractivă pentru Belarus după 1 septembrie, cînd a intrat în vigoare Acordul de liber schimb dintre Moldova și UE”, a precizat ministrul Economiei.

Andrian Candu este ferm convins că „asamblarea comună a tractoarelor, troleibuzelor și altei producții belaruse pe teritoriul Moldovei deschid perspective largi pentru promovarea acestor mărfuri pe piețele UE și a Turciei fără niciun fel de cote și taxe vamale”.

„Totodată, producția întreprinderilor moldo-belaruse fabricată în Belarus va putea la fel de liber să ajungă pe piețele Uniunii Vamale, inclusiv în Rusia”, a amintit Candu.

„Acum un an, am organizat un for similar tot aici, în Moldova, și acesta nu a fost în zadar. Este un progres evident în relațiile noastre economice: în acest an volumul schimburilor noastre comerciale vor atinge 500 de milioane de dolari. Or, aceasta înseamnă noi locuri de muncă, sporirea acumulărilor la bugetul de stat, noi posibilități de promovare reciprocă”, a menționat vicepremierul belarus Mihail Rusîi.

Oficialul de la Minsk a amintit că economiile Moldovei și Belarusului nu se intersectează, ci doar se completează reciproc.

„Ne vedem ca o punte între două uniuni politice și economice, iar întreprinderile mixte ne vor asigura o mișcare intensă pe această punte. Chiar dacă volumul este mic, dar deja asamblăm în comun în Moldova troleibuze și tractoare pentru livezi, care sînt destul de solicitate în Turcia, România, Georgia. Relațiile noastre au perspective mari”, a declarat Rusîi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав