Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Corman: Guvernul îşi poate asuma răspundere pentru o nouă serie de proiecte de lege

23 sep. 2014,, 10:30   Politică
3384 3
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, nu exclude că Guvernul îşi va asuma răspundere pentru o serie de proiecte de lege, cum s-a întîmplat pe 22 iulie, în cadrul încheierii sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului. Această opinie a fost exprimată de spicher luni, după şedinţa grupului de lucru al legislativului cu participarea şefilor de fracţiuni şi a comisiilor de profil.

Potrivit agenţiei "Infotag", Corman a amintit că Guvernul a luat această decizie deoarece coaliţia de guvernare nu era convinsă că va acumula numărul necesar de voturi pentru adoptare în Parlament.

"Nu pot exclude o astfel de posibilitate, însă sînt adeptul examinării proiectelor conform procedurii, în Parlament. În situaţia în care există neclarităţi, iar proiectele sînt extrem de importante şi adoptarea acestora nu poate fi tergiversată, putem recurge şi la un astfel de pas", a menţionat Corman.

Potrivit lui, conducerea legislativului "va examina poate variantele".

"Pe ordinea de zi a Parlamentului sînt 33 de proiecte de lege din partea Guvernului, majoritatea dintre care sînt importante. Printre acestea se numără finanţarea partidelor politice, transparenţa proprietăţii mass-media, pachetul de legi antitutun, cota de participare a femeilor în politică. Aceste proiecte le-am adoptat în prima lectură, în vară, şi acum se află spre examinare în a doua lectură şi unica problemă constă în numeroasele amendamente", a spus spicherul.

Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului a început pe 8 septembrie, însă pînă în prezent deputaţii nu au desfăşurat nicio şedinţă plenară. Prima şedinţă, de joia trecută, a fost zădărnicită, conform informaţiilor neoficiale, din cauza divergenţelor din coaliţia de guvernare. Actuala sesiune va deveni ultima din legislatura a XIX-a. Pe 30 noiembrie, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?