X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Ministerul Economiei a menținut prognoza de creștere economică a Moldovei pe anul 2014

19 sep. 2014,, 09:45   Economie
5301 0
Foto: twitter.com
Ministerul Economiei al Republicii Moldova a menținut prognoza de creștere a PIB-ului țării pe anul 2014 la nivelul de 3,5%, informează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al instituției, aceasta este concluzia experților din cadrul Ministerului Economiei, în urma analizei datelor Biroului Național de Statistică privind evoluția PIB-ului în primul semestru al anului 2014. Astfel, creșterea economică în perioada de referință a constituit 3,9%, iar în expresie nominală PIB-ul a însumat 47,7 miliarde de lei.

Potrivit experților, economia Republicii Moldovei a intrat într-o perioadă de stabilizare în anul 2014, iar toate activitățile economice au înregistrat o creștere moderată, exporturile s-au majorat, în timp ce importurile au înregistrat o diminuare nesemnificativă. Potrivit Ministerului Economiei, pe parcursul primelor luni ale anului 2014, majoritatea tipurilor de activităţi economice au înregistrat progrese. O contribuție semnificativă la evoluția PIB-ului au avut-o serviciile, inclusiv comerțul interior, transporturile și comunicațiile, construcțiile, industria și agricultura. De asemenea, în această perioadă volumul exporturilor, s-a majorat cu 6,7% față de anul trecut.

Totodată, reprezentanții Ministerului Economiei menționează că situația dificilă din Ucraina, temperarea ritmurilor de creștere a economiei Federației Ruse și restricțiile impuse la importul de vinuri și unele produse agricole din Moldova de către autoritățile de resort din această țară, influențează negativ economia Moldovei prin exportul produselor moldovenești, remitențe și investiții. Cu toate acestea, Ministerul Economiei consideră că în momentul de față nu este necesară o revizuire a prognozei creșterii anuale a PIB-ului cu 3,5% enunțate la începutul anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?