X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Moldova şi Belarus vor semna o serie de acorduri de consolidare a cooperării în agricultură

12 sep. 2014,, 09:18   Economie
2886 0
Foto: crossed-flag-pins.com
Moldova intenţionează să semneze cu Belarusul o serie de acorduri de consolidare a cooperării în domeniul agriculturii, în timpul viitoarei vizite a preşedintelui belarus, Alexandr Lukaşenko, la Chişinău.

Solicitat de agenţia "Infotag", ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a spus că Belarusul este un partener sigur al Moldovei, cu care a existat mereu o colaborare bună şi care cu timpul nu va face decît să se întărească.

"Noi colaborăm fructuos în domeniul semenologiei, în special, al porumbului. Noi i-am ajutat la acest capitol, institutul de cercetări ştiinţifice Porumbeni al nostru a lucrat strîns cu parteneri din Belarus. În plus, avem proiecte mixte în domeniul construcţiei de tractoare", a menţionat ministrul.

Potrivit lui, Republica Moldova continuă să consolideze cooperarea bilaterală în exporturile de vin şi de produse pomilegumicole.

"Dorim să negociem cu partea belorusă posibilitatea de a exporta vin îmbuteliat, pentru că acum ea cumpără vinuri în vrac, ceea ce nu este prea bine pentru noi. De asemenea, avem relaţii excelente la exporturile de produse pomilegumicole. Belarusul chiar adoptă uneori anumite acte normative care contribuie la simplificarea exporturilor produselor noastre. Ceea ce leagă cel mai mult Moldova şi Belarusul este agricultura, inclusiv importurile de tractoare. Nu cred că cineva a cumpărat mai multe tractoare decît Moldova prin intermediul programului 2KR, finanţat de Japonia, or, este vorba de mii de tractoare", a spus Bumacov.

Ministrul şi-a exprimat speranţa că pînă la vizita lui Lukaşenko Guvernul va elabora şi va discuta anumite acorduri referitoare la asamblarea tractoarelor, exporturile de produse pomilegumicole şi colaborarea în domeniul cercetărilor ştiinţifice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?