X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Angajații Serviciului Federal de Migraţie vor putea utiliza armele în raport cu migranţii

12 sep. 2014,, 08:00   Societate
2820 0
Foto.com
În sesiunea de toamnă, Duma de Stat a Federaţiei Ruse va examina un proiect de lege, care va oferi Serviciului Federal de Migraţie (FMS) dreptul de a folosi forţa, armele şi alte „măsuri speciale”, dar şi să efectueze „verificarea actelor, a cetăţenilor, a lucrurilor şi mijloacelor de transport ale acestora, şi să poată intra în încăperi”.

Cei care se expun împotriva acestor modificări legislative remarcă faptul că acestea vor duce la majorarea fenomenului corupţiei şi la creşterea tensiunilor între cetăţenii ruşi şi migranţi. Apărătorul drepturilor omului, Alexandru Kalinin, preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti consideră că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să fie mereu atenţi şi să aibă la ei acte de identitate, „avem o situaţie – poate apărea o structură de forţă suplimentară, care va avea toate competenţele de a-i reţine pe cetăţenii străini”.

„Chiar şi astăzi, ţinînd cont că nivelul de coruptibilitate a anumitor organe rămîne acelaşi, la noi parvin cereri ale cetăţenilor moldoveni referitoare la faptul că sînt verificaţi fără motive obiective. Dacă vor apărea cazuri cînd cetăţenii noştri vor fi trataţi necorespunzător de către noua structură a FMS, noi vom ajuta la rezolvarea acestor probleme”, a promis Kalinin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав