X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ex-președintele Cehiei: Ucraina este un stat creat artificial

12 sep. 2014,, 01:17   Externe
7863 9
Foto : lifenewscontent.ru
Ucraina este un stat creat artificial, iar Rusia acționează din constrîngere. Declarația a fost făcută de către fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, într-un interviu acordat postului de radio "Impuls", cu referire la iDNES.cz., relatează obozrevatel.com.

Potrivit acestuia, părți din teritoriul Ucrainei pînă în 1945 au aparținut Rusiei, Poloniei, Cehoslovaciei, iar anterior Austro-Ungariei. Ucraina resimte insuficiența de legături puternice, care ar ține-o integră, consideră Klaus.

"Cred că, la figurat, din orice parte, de la nord, sud, est sau vest, aceasta înseamnă că țara se termină", - a spus el.

Totodată, în opinia sa, cauza nu este Rusia. "Rusia recurge la acțiuni fiind constrînsă", - este sigur ex-președintele.

Cei care au "pornit" Ucraina sînt țările occidentale, a spus Klaus. "Au pornit-o Europa Occidentală, America... Ei au mers pe Maidan, la demonstrații. Acest lucru nu se putea termina cu bine", - a menționat el.

Ceea ce se întîmplă astăzi în Ucraina, Klaus numește "război civil" și nu conflict ucraineano-rus, cum afirmă mass-media. Soluția situației, potrivit lui, nu sînt sancțiunile.

" În trecut ele nimic nu au rezolvat", - a explicat fostul președinte, referindu-se la zeci de ani de sancțiuni împotriva Cubei sau măsurile similare împotriva Iranului.

Situația, este convins Klaus, se poate îmbunătăți doar prin negocieri. Potrivit publicației, Vaclav Klaus este considerat un politician de orientare pro-rusă, precum și un cunoscut eurosceptic printre politicienii care au deținut funcții înalte în statele membre ale UE.

În plus, potrivit presei din Cehia, Klaus are nu doar o viziune similară celei ruse asupra situației. Sursele afirmă că reprezentanții companiei ruse "Lukoil" au sponsorizat editarea cărții ex-președintelui consacrată ecologiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?