X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Rebelii ucraineni afirmă că nu dețin arme capabile să doboare un avion Boeing

9 sep. 2014,, 16:56   Externe
2604 0
Foto : agerpres.ro
Unul dintre principalii lideri ai separatiștilor proruși din estul Ucrainei a reafirmat marți că rebelii, acuzați că au doborît avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines, nu dispun de arme cu capacitatea de a doborî un Boeing, relatează AFP.

Potrivit primului raport al anchetatorilor olandezi dezvăluit marți, avionul Boeing a fost doborît în zbor de "un mare număr de proiectile de înaltă viteză". Raportul nu dă totuși nicio indicație privind natura "proiectilelor", nici originea lor.

"Nu pot să spun decît un lucru: nu avem echipament tehnic capabil să doboare un Boeing și deci avionul malaezian", a declarat Aleksandr Zaharcenko, "premierul" republicii autoproclamate Donețk, citat de Interfax.

Un zbor comercial al Malaysia Airlines s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, în timp ce în zonă aveau loc confruntări violente între forțele și insurgenții proruși.

Kievul și occidentalii i-au acuzat pe rebeli că au doborît avionul malaezian cu o rachetă sol-aer, ceea ce separatiștii au dezmințit. Moscova a evocat la rîndul său o rachetă trasă de un avion militar ucrainean. Tragedia aviatică s-a soldat cu 298 de victime, între care 193 olandezi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав