X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Comuniștii prezic Moldovei rolul de anexă furajeră a Orientului Apropiat și Africii (VIDEO)

9 sep. 2014,, 12:45   Politică
4346 3
Foto: noi.md
„În pofida dimensiunilor mici și a suprafețelor agrare nu chiar mari, Moldova se afla printre primii cinci furnizori de fructe, legume, conserve, producție vinicolă, carne de ovine, bovine și caprine pe piețele Federației Ruse. Astăzi, autoritățile noastre, din cauza politicii demagogice defectuoase, ne-au lipsit de această piață și au condamnat sectorul agrar la moarte”, au declarat în cadrul unui briefing deputații comuniști, informează NOI.md.

Gheorghe Anghel a amintit că „pe parcursul ultimilor ani, liderii coaliției de guvernare descriau toate avantajele preconizatei semnări de către Moldova a Acordului de asociere și de liber schimb cu UE, spunînd că 500 de milioane de europeni abia așteaptă livrarea producției moldovenești pe piețele lor. Totodată, ei, deseori, în mod obraznic au ignorat avertizările conducerii ruse privind eventualele schimbări în relațiile comerciale dintre țările noastre”.

„Ceasul a sunat și, abia acum, cînd agricultorii suportă pierderi enorme din urma sancțiunilor rusești, liderii partidelor de guvernămînt, conducerea țării, pe fundalul declarațiilor privind necesitatea diversificării urgente a piețelor de desfacere, promite să găsească finanțe pentru compensarea parțială a pierderilor fermierilor. Și asta în timp ce aceste cheltuieli nu au fost prevăzute în buget, iar statul are un deficit de 600 de milioane de lei”, a precizat parlamentarul.

„Totodată, chiar și acele mici subvenții alocate sînt distribuite conform simpatiilor politice, netransparent și subiectiv”, a declarat deputatul Veaceslav Bondari.

„Noi riscăm să pierdem ramuri agricole întregi și industria alimentară, în general. Și, pînă la urmă, vom putea produce doar culturi tehnice, ca floarea soarelui, porumbul, rapița, ceea ce va transforma țara într-o anexă furajeră a Europei, Asiei și Africii”, a avertizat Oleg Reidman.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?