X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Rusia va ajuta sud-estul Ucrainei, dar Kievul este cel care trebuie să-l reconstruiască

8 sep. 2014,, 18:30   Externe
4560 3
Foto : nnm.ru
Rusia va continua să ofere asistență umanitară sud-estului Ucrainei, dar Kievul este cel care trebuie să se ocupe de reconstrucția caselor distruse, a uzinelor și infrastructurii, a declarat primul ministru rus Dmitri Medvedev, într-un interviu publicat luni de ziarul economic Vedomosti, citat de Itar-Tass.

'Pe lîngă case de locuit (în sud-estul Ucrainei) au fost distruse și facilități industriale și modul în care acestea vor fi reconstruite constituie o problemă foarte mare. Dar aceasta ar trebui să preocupe Ucraina, de vreme ce autoritățile de la Kiev consideră că aceste regiuni sunt parte a țării'lor , a afirmat Medvedev, în interviu.

Cei care decid să utilizeze artileria, tancurile și avioanele împotriva propriilor cetățeni și orașe trebuie să înțeleagă că au de plătit un "preț economic colosal", a spus șeful guvernului rus.

'Ar fi cazul ca acele forțe care încurajează aceasta să înțeleagă că trebuie să contribuie la reconstrucție, dar un astfel de ajutor nu se vede deocamdată', a mai adăugat el.

'Noi, în orice caz, vom ajuta desigur regiunile din sud-estul Ucrainei. Facem deja acest lucru. Este o misiune umanitară a Federației Ruse față de regiunile apropiate de noi și de oameni', a afirmat Medvedev, indicînd că asigurarea prezenței refugiaților din Ucraina pe teritoriul Federației Ruse a costat pînă acum bugetul rus aproape 1 miliard de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?