X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Noi numiri la Guvern

3 sep. 2014,, 15:44   Societate
4024 1
Foto: gov.md
Anatol Stratulat a fost numit în funcția de consul general al Republicii Moldova la Frankfurt, Germania. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Potrivit ministrului de externe, Natalia Gherman, Stratulat are o pregătire bună pentru a ocupa acest post. „Anatol Stratulat activează la minister din 1993, în departamentul drept internațional, are în spate două misiuni diplomatice. Posedă limbile engleză și germană. Are toate calitățile pentru a exercita această funcție”, a precizat Gherman.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă a atenționat că misiunea principală a consulatului din Frankfurt este să atragă investitori și l-a îndemnat pe noul consul să-și concentreze eforturile în această direcție. Șeful executivului a subliniat că instituția ar putea fi închisă în cazul în care nu va răspunde așteptărilor Guvernului.

„Unica mea rugăminte este ca acest consulat să nu fie o instituție strict consulară, dar să fie o misiune care să se ocupe cu atragerea investițiilor, ținînd cont de faptul că Frankfurt este un centru economic important în Europa. Doar misiunea unui centru consular nu ne convine. În caz contrar va trebui să închidem acest consulat, pentru că, cu aceleași succes, aceste servicii pot fi prestate și la Berlin”, a menționat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?