Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Numărul refugiaților sirieni a depășit trei milioane (ONU)

29 aug. 2014,, 09:34   Externe
2968 0
Foto : agerpres.ro
Peste trei milioane de sirieni au fugit din calea războiului civil ce le răvășește țara și au devenit refugiați, dintre care un milion doar în anul 2013, a anunțat vineri Organizația Națiunilor Unite, citată de AFP.

'Criza refugiaților sirieni se agravează. Ea trece astăzi un nou prag cu acest număr record de trei milioane de persoane' deplasate, a anunțat Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) într-un comunicat, adăugînd că această cifră nu include sutele de mii de alți sirieni care au fugit din țară, dar care nu sunt înregistrați ca refugiați.

În urmă cu mai puțin de un an, numărul refugiaților sirieni înregistrați se ridica la două milioane, potrivit UNHCR, care și-a exprimat îngrijorarea față de informații privind 'condițiile din ce în ce mai îngrozitoare din interiorul țării', ce explică această creștere spectaculoasă.

UNHCR a vorbit despre 'orașe unde populația este încercuită, oamenii sunt înfometați, iar civilii sunt abuzați sau uciși fără discriminare'. Conflictul din ce în ce mai complex, care face ravagii în Siria, s-a soldat cu moartea a peste 191.000 de persoane de la declanșarea sa în martie 2011.

Pe lîngă refugiați, violențele au condus la strămutarea internă a 6,5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din populație a fost nevoită să își părăsească locuințele, a notat agenția specializată a ONU. Aproape jumătate din cei care au fost nevoiți să plece sunt copii, potrivit aceleiași surse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?