Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

163 mii de țigarete de contrabandă, depistate la frontiera cu România

28 aug. 2014,, 13:28   Societate
2291 0
Foto: moldnews.md
În ultimele 12 ore, angajații Poliției de Frontieră au ridicat, în cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a contrabandei cu produse de tutungerie, 163.000 de țigarete de proveniență națională, iar 4 cetățeni moldoveni sînt cercetați pentru implicare în comiterea infracțiunii.

În seara zilei de 27 august curent, în jurul orei 21:30, acționînd în baza unor informații operative, ofițerii de investigații în comun cu inspectorii de frontieră ai Sectorului Ungheni și un echipaj al echipelor mobile au observat un mijloc de transport, de model Volkswagen Passat, care înainta în viteză spre rîul Prut. O perioadă de timp acțiunile autovehiculului au fost monitorizate și în momentul cînd acesta a staționat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru verificările specifice. Între timp, una dintre persoanele aflate în mașină reușise să fugă de la fața locului, însă, datorită promptitudinii inspectorilor de frontieră, aceasta a fost reținută.

Șoferul autoturismului și pasagerul fugar sînt tineri de 18 și 25 de ani din raionul Ungheni. În cadrul verificării autovehiculului s-au depistat 4 colete ce conțineau 5 mii de pachete de țigări, marca Plugarul, valorificate la suma de aproximativ 29 de mii de lei.

În prezent, acești tineri sînt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvîrșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

La fel, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, inspectorii de frontieră au reținut în această dimineață alți doi moldoveni în timp ce încercau să transmită peste Prut două colete cu țigări de contrabandă.

Persoanele s-au dovedit a fi locuitori ai satului Chirileni, raionul Ungheni, cu vîrste de 29 și 30 de ani. Din declarațiile acestora s-a aflat că pînă în zona de frontieră au fost aduși de un taxi, iar coletele urmau să le transmită ilegal peste frontieră unor persoane necunoscute din România cu care se înțeleseseră în prealabil.

La verificarea coletelor s-au depistat 1900 de pachete de țigări Winston și 1250 – Plugarul. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și persoanele reținute. Cazul este în continuare investigat de angajații Poliției de Frontieră, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?