X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1459

Premierul către cetățenii din diasporă: Nu mizați doar pe stat! (VIDEO)

28 aug. 2014,, 11:37   Societate
3102 0
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare să investească mai mult în economia Republicii Moldova, garantînd că statul le va crea condițiile necesare în aceste sens. Îndemnul a fost lansat de șeful executivului astăzi în cadrul conferinței de deschidere a Zilelor Diasporei, relatează NOI.md.

În cadrul sesiunii de întrebări-răspunsuri organizate cu reprezentanții diasporei moldovenești, aceștia s-au plîns premierului în special de lipsa consulatelor peste hotare, a centrelor culturale și a spațiilor necesare pentru desfășurarea activității.

La rîndul său, Leancă a precizat că statul nu poate face deocamdată mai mult pentru soluționarea problemelor enumerate, întrucît nu dispune de fonduri. Oficialul le-a sugerat moldovenilor din diasporă să se implice mai mult și să facă ceva pentru țară.

„Problema, din păcate, se reduce la cea financiară. Avem bugetul pe care îl avem, pentru moment există anumite priorități și aceste priorități ne dictează să investim banii din buget în soluționarea problemelor-cheie. Cei care au poziții bune peste hotare, salarii bune, vă rugăm să ne ajutați, dar nu mizați doar pe stat. Mai spuneți și voi cum ne puteți ajuta. Nu încerc să pun toată responsabilitatea pe umerii voștri, dar putem vorbi de partajarea acestei responsabilități”, a menționat Leancă.

Totodată, premierul i-a asigurat pe conaționalii noștri că în prezent, în Moldova există condiții pentru inițierea unei afaceri și că birocrația nu va mai fi o piedică în dezvoltarea acesteia.

În premieră în țara noastră, în perioada 28-30 august sînt organizate „Zilele Diasporei”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав