X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

NATO se gîndește să utilizeze mijloacele de apărare aeriană împotriva Rusiei

26 aug. 2014,, 01:10   Externe
6499 9
Foto : belvpo.com
Potrivit Der Spiegel, la propunerea Poloniei, Letoniei, Lituaniei și Estoniei în NATO se discută posibilitatea folosirii viitorului sistem de apărare aeriană, cu care alianța intenționa să acopere zona Orientului Mijlociu și pentru a se proteja împotriva atacurilor din Rusia, relatează Inopresa.

Această inițiativă a fost susținută de Statele Unite, dar cea mai mare parte a țărilor NATO, în frunte cu Germania au respins-o pentru că, în opinia lor " Moscova nu ar trebui provocată în mod inutil. În cele din urmă, NATO timp de mulți ani i-a asigurat pe ruși că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva lor". Ca urmare cererea Poloniei și a statelor baltice de a lua o decizie colectivă corespunzătoare deja la summit-ul NATO de la sfîrșitul acestei săptămîni a fost respinsă. Dezbaterile pe acest subiect ar trebui să continue după summit.

Susținătorii liniei dure au avut o dispută cu Germania și pe marginea unui alt subiect. Mai devreme, Angela Merkel a cerut ca anual să fie prezentată pentru dezbatere publică problema extinderii așa-numiteleor "măsuri de reasigurare" a Poloniei și țărilor baltice (acestea includ amplasarea pe teritoriul lor a trupelor și creșterea numărului de misiuni de recunoaștere la granița de est). Țările vizate, la rîndul lor, au propus prelungirea acestui set de măsuri în mod automat. În această problemă Germania a fost în minoritate și cedat, relatează Der Spiegel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав