Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Grădina Botanică necesită investiţii de circa 9 milioane de lei

25 aug. 2014,, 16:46   Societate
7649 0
Foto: mold.su
Grădina Botanică din Chişinău are nevoie de investiţii de circa 9 milioane de lei pentru a finaliza a doua etapă de construcţie prevăzută de planul iniţial. Lucrările ar presupune amenajarea intrării principale în grădină, accesul spre care este acum îngrădit de staţia terminus a rutelor de troleibuz nr. 22 şi nr. 4. De asemenea, urmează să fie deschise mai multe laboratoare şi oranjeria, informează IPN.

Fondatorul şi primul director al Grădinii Botanice, academicianul Alexandru Ciubotaru, a spus că aceste probleme ar putea fi soluţionate cu implicarea municipalităţii. Potrivit academicianului, este necesară şi restabilirea parcului situat vizavi de Grădina Botanică. Terenul este lăsat în paragină.

Doctorul în biologie Ion Roşca a menţionat că, în contextul semnării Acordului de asociere cu UE, Grădina Botanică urmează să adere la conceptul de cercetare europeană şi are o importanţă esenţială în implementarea strategiei de dezvoltare durabilă. De asemenea, are un rol important şi în promovarea culturii şi turismului. Mediul academic optează pentru includerea Grădinii Botanice în coridorul turistic naţional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?