X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

În Moldova va fi marcată aniversarea a 70-a a eliberării de sub ocupația fascistă

19 aug. 2014,, 13:14   Societate
4019 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova au demarat un șir de evenimente dedicate împlinirii a 70 de ani de la eliberarea țării de sub ocupația fascistă. Acțiunile vor fi organizate în perioada 18-24 august.

În cinematografele din regiunea transnistreană, în perioada 18-21 august vor fi rulate filme cu tematica războiului.

Joi, 21 august, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură va avea loc lansarea cărţii „Oamenii care au salvat lumea” şi a culegerii informative pentru tineret „Marile bătălii ale unui Mare război" (Ivan Suhorukov, Vladimir Samardak), precum şi inaugurarea festivă a expoziţiei de fotografii „Drumul spre victorie” (fotografii despre război, fotografii ale veteranilor care locuiesc în Moldova).

În perioada 21-23 august, la Tiraspol și Bender se va desfășura Forul internațional cultural-istoric „Operațiunea Iași-Chișinău. Pentru totdeauna în memoria oamenilor”.

Un cadou de sărbătoare pentru locuitorii Moldovei vor fi concertele susţinute de Ansamblul de Stat Popular Academic Rus „Rossia” şi artistul poporului din Rusia Alexandr Mihailov. Pe 22 august acestea vor evolua la Tiraspol, iar pe 24 august – la Teatrul de Vară din Chişinău.

La complexul memorial „Eternitate” din Chișinău, pe 24 august, cu începere de la ora 9.30, va avea loc o depunere de flori festivă.

Festivităţile vor continua la complexul memorial „Capul de Pod Şerpeni”, de la ora 11.30, unde vor fi reînhumate rămăşiţele ale 13 ostaşi ai Armatei Roşii, găsiţi de cercetaşii moldoveni.

Evenimentele sînt organizate cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova şi al Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură.

În timpul luptelor din cadrul operaţiunii Iaşi-Chişinău, din vara anului 1944, pe teritoriul Moldovei au decedat circa 60 de mii de ostași.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав