X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Jirinovski propune crearea de batalioane disciplinare care să ajungă pînă în Transnistria

18 aug. 2014,, 16:45   Externe
4680 3
Foto: agerpres.ro
Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia și vicepreședinte al Dumei (camera inferioară a parlamentului rus), Vladimir Jirinovski, cunoscut politician cu vederi extremiste și naționaliste, a propus crearea de batalioane disciplinare care să fie trimise să lupte în Ucraina pentru ocuparea regiunilor Donețk, Lugansk, Odesa, dar care să ajungă și în regiunea transnistreană, transmite agenția de presă Unimedia.

''Milioane de voluntari ar putea să lupte în Ucraina. Trebuie să-i eliberăm pe deținuți din închisori. Să creăm batalioane disciplinare. Să le spunem să nu facă nici un pas înapoi. Să ocupe Lugansk, Donețk, să ajungă la Odesa și în Transnistria. Ei vor lupta zi și noapte numai ca să nu se întoarcă în închisorile noastre'', a declarat Jirinovski în discursul său ținut recent în Crimeea (peninsulă anexată la Rusia în luna martie), în cadrul unui congres la care au fost prezenți președintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev și mai mulți deputați ruși.

Vladimir Jirinovski, un susținător al președintelui Putin, declara săptămîna trecută că 'toate problemele de război și pace, mai ales cele legate de Ucraina, vor fi decise de un singur om — șeful statului rus'. Tot săptămîna trecută, Jirinovski lansa o serie de amenințări la adresa statelor est-europene din UE, ceea ce a creat tensiuni la nivel diplomatic între Moscova și aceste țări. 'Statele baltice și Polonia sînt condamnate.

Ele vor fi spulberate, nu va mai rămîne nimic din ele. Ar trebui ca liderii acestor state să se gîndească mai bine cum se expun', a declarat Vladimir Jirinovski într-un interviu pentru postul de televiziune 'Rossia 24'. ''Nimic nu amenință SUA pentru că sînt departe, dar țările est-europene, unde se află baze ale NATO, se expun. Nu putem admite ca de pe teritoriile lor să fie lansate rachete, avioane îndreptate în direcția Rusiei. Va trebui să le distrugem cu jumătate de oră înainte de lansare', a mai afirmat Jirinovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав