X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Merkel îi cere lui Putin să oprească trimiterea de arme și consilieri în Ucraina

16 aug. 2014,, 08:00   Externe
5425 16
Foto: agerpres.ro
Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin "să oprească fluxul de material militar, consilieri militari și personal armat care trec frontiera cu Ucraina", într-o convorbire telefonică vineri, potrivit cancelariei, informează AFP.

Convorbirea a avut loc "înaintea reuniunii programate duminică la Berlin a miniștrilor afacerilor externe francez, rus, ucrainean și german", a precizat purtătorul de cuvînt al dnei Merkel, Steffen Seibert, citat într-un comunicat.

În timpul acestei convorbiri, cancelarul și-a exprimat "îngrijorarea asupra situației din estul Ucrainei". "Din perspectiva unei încetări a focului asupra căreia trebuie să se cadă de acord cît mai curînd posibil, cancelarul a cerut președintelui rus să contribuie la calmarea situației", a adăugat Seibert.

"Ea și-a exprimat de asemenea speranța că convoaiele umanitare vor ajunge rapid la destinație, pentru a ușura suferința populației aflate acolo", potrivit purtătorului de cuvînt.

Conversația dintre cei doi lideri, care au discutat de mai multe ori de la începutul crizei din Ucraina, a avut loc după o zi foarte tensionată, cînd Ucraina a afirmat că a distrus parțial o coloană de vehicule blindate ruse ce ar fi intrat pe teritoriul ei, în timp ce Moscova a dezmințit imediat această incursiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав