X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Israelul va umple „vacuumul” moldovenesc pe piața Rusiei

13 aug. 2014,, 12:15   Economie
4155 1
Foto: fresh-market.ru
Livrările de producție agricolă din Israel în Rusia au crescut cu 100%, relatează NOI.md cu referire la agenția de știri israeliană Cursorinfo.co.il. În opinia experților, consolidarea pozițiilor Israelului pe piața rusă a produselor agricole se explică prin consecințele crizei din Ucraina și acțiunile europene care au urmat. Potrivit sursei citate, în această perioadă în Rusia practic au fost stopate livrările producției agricole din Moldova și Ucraina, iar „vacuumul” creat a fost umplut de producătorii israelieni.

Potrivit experților, piața rusă a picat tocmai la timp pentru producătorii agricoli israelieni din cauza operațiunii desfășurate de Israel în Fîșia Gaza, care a dus la diminuarea exportului în Europa.

Exportul producției agricole din Israel în Rusia, în anul 2013, a constituit circa 80 de milioane de shekeli (circa 315 mil. lei – n.red.). Cele mai solicitate produse din Israel pe piața rusă sînt morcovul, cartofii, verdețurile, fructele și produsele biologic pure.

Amintim că săptămîna trecută Rusia a anunțat că va propune Turciei să majoreze livrările de legume și fructe pentru a înlocui produsele din Polonia și Moldova. Totodată, președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, aflat într-o vizită oficială în Rusia, a declarat că țara sa este dispusă să majoreze cu 30% livrările producției agricole în Rusia. Și asta în condițiile în care Egiptul deja a majorat cu 30% aceste livrări în acest an, transmite ITAR-TASS.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав