X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Deputat: UE „o va pune la punct” pe Ucraina în problema interzicerii tranzitului de gaze naturale

9 aug. 2014,, 10:30   Externe
9767 2
Foto : ria.ru
Președintele Comitetului pentru Energetică din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Ivan Gracev, a comentat declarația premierului ucrainean Arseni Iațeniuk privind interzicerea tranzitului de gaze prin teritoriul Ucrainei. Potrivit estimărilor aproximative ale deputatului rus, în cazul introducerii unor asemenea interdicții pierderile Ucrainei ar putea atinge circa trei miliarde de dolari, transmite NOI.md cu referire la RIA Novosti.

Deputatul rus a declarat că Europa destul de rapid „o va pune la punct” pe Ucraina în problema interzicerii tranzitului de gaze naturale prin teritoriul ucrainean. Potrivit lui Gracev, sistarea livrărilor de gaze naturale este exclusă.

Prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a declarat vineri că Guvernul de la Kiev a aprobat proiectul de lege care prevede posibilitatea introducerii a 26 de tipuri de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv sistarea tranzitului resurselor energetice. Prin teritoriul Ucrainei trec gazoductele de tranzit prin care Rusia livrează gaze naturale și petrol în Europa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?