X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Festival în susținerea agricultorilor moldoveni, la Căpriana (VIDEO)

8 aug. 2014,, 16:30   Societate
4191 0
Foto: noi.md
În perioada 9-10 august, în apropierea mănăstirii Căpriana va avea loc, în premieră, festivalul „Ecogastroetnica”, în cadrul căruia agricultorii vor avea ocazia să-și promoveze producția. Potrivit inițiatorilor, evenimentul este organizat în susținerea producătorilor moldoveni de fructe și legume, pe fondul embargoului impus de Rusia, relatează NOI.md.

„Festivalul va avea loc la poalele codrilor. Tindem să avem cît mai multe fructe și legume ecologice. Am decis să organizăm acest festival ținînd cont de mai multe criterii, în primul rînd de situația creată cu producătorii noștri, care ne-a pus mult în gardă și am decis să facem ceva. Cred că ar fi bine să-i susținem, să punem umărul pentru a le oferi posibilitatea să-și comercializeze producția”, a precizat organizatoarea evenimentului, Eudochia Ursu.

Pe parcursul celor două zile de festival, oaspeții evenimentului vor avea parte de bucate tradiționale, master-classuri culinare, întîlniri cu meșterii populari, muzică și dansuri. La eveniment vor evolua interpreți precum Maria Iliuț, Isidor Glib, Nina Ermurache, Adriana Ochișanu, Anatol Mîrzencu și alții. Totodată, organizatorii evenimentului anunță că vor fi organizate o serie de activități pentru copii. Intrarea la festival va fi liberă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?