Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Producătorii agricoli au renunţat la marşul de protest spre Chişinău

8 aug. 2014,, 12:40   Economie
3303 0
Foto : viziteazalumea.ro
Producătorii agricoli au renunţat la marşul de protest spre Chişinău după întîlnirea pe care au avut-o joi seara cu prim-ministrul Iurie Leancă la Bălţi.

Solicitat de agenţia "Infotag", reprezentantul Consiliului Popular al Producătorilor Agricoli din Nord, Veaceslav Valco, a comunicat că Leancă a făcut un apel către fermieri să revină pe cîmpuri şi să culeagă recolta aşteptată de consumatori şi întreprinderile de procesare.

"Premierul a promis că fabricile de conserve vor achiziţiona mere cu 3 lei/kg, iar prune – cu 2,5 lei/kg. O parte din bani va fi plătită de fabrici, restul sumei va fi compensată de Guvern. În special, fabricile vor achiziţiona merele cu 0,6-0,7 lei/kg", a relatat Valco.

Potrivit lui, la 12 august premierul va avea o întrevedere cu o delegaţie a producătorilor agricoli la Guvern, în vederea discutării problemelor tehnice precum termenele de plată a compensaţiilor.

"Fermierii i-au spus lui Leancă că dacă vor fi înşelaţi, vor ieşi repetat pe traseu şi de data aceasta vor merge la Chişinău fără opriri. Oamenii au obţinut ceea ce şi-au dorit, şi anume un dialog deschis pentru rezolvarea problemelor economice, fără implicarea politicului", a menţionat el.

În discursul său, premierul a anunţat că pentru comercializarea recoltei de toamnă, Guvernul va invita în Moldova importatori din Egipt, Qatar şi alte ţări, interesaţi să procure fructe moldoveneşti, astfel încît fermierii să-şi poată găsi cumpărători cît mai rapid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?