X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Timofti solicită repetat retragerea trupelor ruse din stînga Nistrului

7 aug. 2014,, 12:30   Politică
4790 19
Foto: noi.md
Șeful statului, Nicolae Timofti, a reiterat poziția oficială a autorităților cu privire la necesitatea retragerii trupelor şi stocurilor de muniţii ale Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Mesajul a fost exprimat de Timofti în cadrul unei întrevederi cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, notează NOI.md.

Președintele a vorbit și despre necesitatea înlocuirii forțelor de menținere a păcii din zona de securitate de pe Nistru cu o misiune civilă cu mandat internațional. „Prezența armatei a 14-a a Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida voinței autorităților constituționale de la Chișinău, reprezintă o încălcare flagrantă a statutului de neutralitate, stipulat în Constituția țării”, a declarat Nicolae Timofti.

Totodată, șeful statului l-a informat pe Scanlan că reintegrarea țării este prioritatea strategică a autorităților de la Chișinău. „Sîntem deschişi pentru un compromis rezonabil prin acordarea unui statut special regiunii din stînga Nistrului în cadrul Republicii Moldova”, a spus Timofti.

În cadrul întrevederii, Timofti și-a exprimat îngrijorarea față de cazurile de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană. De cealaltă parte, reprezentantul OSCE și-a exprimat convingerea că politica pașilor mici va contribui la consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?