X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ambasadorul Germaniei: Niciodată nu aş vota pentru o guvernare acuzată de corupţie

2 aug. 2014,, 15:00   Societate
6003 16
Foto: timpul.md
Ambasadorul Germaniei Matthias Meyer, finalizîndu-şi mandatul în ţara noastră, a declarat într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, că dacă ar fi cetăţean al Republicii Moldova, nu ar vota pentru un guvern acuzat de corupţie, iar ca cetăţean al Germaniei niciodată nu ar investi în RM, transmite NOI.md.

"Dacă aş fi moldovean, m-aş gîndi ce vreau să obţin la acest scrutin. Aş vrea să am o guvernare în care să am încredere, care nu va fi niciodată acuzată de corupţie, care este transparentă, spune ceea ce doreşte de fapt. Iar la 30 noiembrie aş alege acea persoană care îndeplineşte aceste criterii", a spus diplomatul.

În acest context, el a reiterat că majorarea salariilor judecătorilor nu va stopa corupţia.

"Este o utopie să credem că majorarea salariilor magistraţilor va stopa aceste fenomene. Ceea ce ajută, de fapt, este transparenţa, să există legi foarte stricte. Orice judecător trebuie să se teamă că, dacă ia mită, va fi descoperit, va fi prins, va fi pedepsit. Trebuie să se schimbe mentalitatea, nu salariul", este convins Meyer.

În caz contrar, sistemul juridic din Republica Moldova va deveni cel mai mare obstacol pentru investitori germani.

"Este foarte complicat să le faci recomandări eventualilor investitori, pentru că şi sistemul juridic de aici este cum vrei numai nu independent. Mai mult decît atît, există piedici birocratice, concurenţă neloială, sistemul bancar este slab. În general, climatul de afaceri nu este aşa cum ne-am dori. Şi ne întoarcem iar de unde am pornit – toate acestea depind de guvernare, care trebuie să fie curată", a adăugat Meyer.

Diplomatul german a sfătuit cetăţenilor Republicii Moldova să voteze toamna aceasta pentru un guvern care nu va fi niciodată acuzat de corupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?