X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Serviciului de urgență va avea încă un elicopter sanitar

1 aug. 2014,, 11:34   Societate
3114 0
Foto: jurnal.md
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va pune în următoarele zile la dispoziția Serviciului de urgență cel de-al doilea elicopter sanitar, care a fost utilat pentru transportarea bolnavilor.

Ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, a anunțat că serviciul de aviaţie sanitară din Moldova este deja funcţional. Рacienții din Călărași și Cahul care aveau nevoie de intervenții în centrele medicale specializate din Chișinău au putut fi deja transportați cu elicopterul MI-2 din dotarea ÎS „Moldaeroservice”.

„În Moldova, de 20 de ani nu există un serviciu propriu de ambulanțe aeriene din cauza lipsei elicopterelor sanitare. Sînt însă cazuri grave cînd viața omului depinde de rapiditatea cu care va fi adus la spital, din care motiv am insistat să reanimăm acest serviciu. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în aprilie a pus la dispoziția Serviciului de urgență primul elicopter, iar acum avem utilat încă un aparat de zbor, pregătit să intre în serviciul de ambulanțe aeriene”, a spus Vasile Botnari în cadrul vizitei de lucru la ÎS"Moldaeroservice".

Specialiștii au inspectat deja 32 de terenuri de aterizare la spitalele republicane şi cele raionale, pentru a se asigura că acestea corespund cu cerințele şi normele securităţii zborurilor. Potrivit datelor Ministerului, în viitorul apropiat va fi finalizat acest proces, pentru ca elicopterele să poată ateriza la toate spitalele raionale din ţară.

Ministrul Transporturilor a subliniat că planifică să achiziționeze elicoptere noi, care vor fi utilizate pentru servicii de patrulare și la lucrări agrochimice.

La întreprindere activează 60 de angajați. „Moldaeroservice” are 7 elicoptere, dintre care două vor fi în serviciul aviației sanitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?