X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 170
Transnistria stiri: 1415

Pentagonul se pregătește să declare Rusiei un nou război rece

27 iul. 2014,, 00:31   Externe
6882 9
Foto: ntv.ru
Ministerul apărării al SUA reflectă asupra planului de acțiune în raport cu Rusia, care nu a fost pe ordinea de zi în ultimii 20 de ani.

Declarația afost făcută vineri, de un înalt oficial al Pentagonului, generalul Martin Dempsey, informează ABC.

Martin Dempsey, șeful Statului Major interarme al SUA: "Noi examinăm opțiuni "pe care nu le-am mai analizat de 20 de ani. Vorbim despre bazele militare, desfășurarea comunicațiilor și a rutelor maritime".

Potrivit generalului american, Statele Unite ale Americii se consultă cu aliații lor din NATO privind creșterea capacității de luptă, precum și "foarte activ" discută posibilitatea de a oferi asistență pentru Ucraina. Dempsey a menționat că anume evenimentele din Ucraina au provocat "schimbări semnificativă în relațiile dintre SUA și Rusia".

De notat că relațiile ruso-americane s-au tensionat și mai mult după prăbușirea avionului malaezian Boeing 777 în regiunea Donețk, unde se dau lupte între armata ucraineană și rebeli. Kievul și Washingtonul au declarat că Rusia este responsabilă pentru tragedie, deși nu au adus nicio dovadă. De asemenea, Departamentul de Stat a declarat că Rusia intenționează să livreze rebelilor lansatoare puternice de rachete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав