Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ministrul solicită reabilitarea urgentă a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni

25 iul. 2014,, 16:45   Societate
2905 0
Foto: ziarulnational.md
Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a solicitat demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni. Potrivit agenţiei „Infotag”, declaraţia a fost făcută vineri, în cadrul şedinţei privind privind executarea contractelor încheiate de stat.

Ministrul a cerut de la reprezentanţii companiilor, care au cîştigat tenderul, dar şi de la ceilalţi responsabili de reparaţia drumului, să înceapă cît mai repede reparaţia traseului cu lungimea de 92 km.

„Avem experienţa proiectelor precedente, când din cauza mobilizării lente a companiilor au fost înregistrate mari întîrzieri la reabilitarea drumurilor. La momentul semnării contractelor, companiile au fost avertizate că nu vom admite tergiversări. Nu vom accepta scuze că nu se reuşeşte şi îi vom taxa pe cei care vor depăşi termenii anunţaţi. Sîntem dispuşi să mergem pînă la rezilierea contractelor, dacă şantierele nu vor fi deschise în termenele stabilite”, a afirmat ministrul Vasile Botnari.

La rîndul lor, reprezentanţii companiilor - „EVRASCON” din Azerbaidjan, „OHL” din Republica Cehă, au menţionat că au demarat lucrările de măsurare şi de ajustare a proiectelor pentru reabilitarea drumurilor şi au dat asigurări că şantierele vor fi deschide pe parcursul lunii august curent.

Contractele în valoare de 76 mil. euro au fost semnate cu companiile internaţionale „Evrascon” şi OHL, în toamna anului 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?