X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 171
Transnistria stiri: 1415

Voronin atenționează: Există premise ca alegerile parlamentare să fie fraudate

18 iul. 2014,, 17:15   Politică
5092 4
Foto: noi.md
„Majoritatea proiectelor de legi aflate în aceste zile pe agenda Parlamentului vin să satisfacă interesele actualilor guvernanţi”. Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu președinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur.

Potrivit politicianului, liderii Coaliției ştiu că nu mai au şanse să cîştige alegerile, iar din acest considerent, spune Voronin, există premise ca scrutinul din toamna acestui an să fie fraudat. Politicianul a precizat că actuala guvernare nu dorește să aplice votul electronic, deși există posibilități tehnice pentru a realiza acest lucru.

„Parlamentul de la Chişinău activează ca pe timp de război, or, despre ce calitate a legilor poate fi vorba în condiţiile în care în ultimele trei zile de sesiune parlamentarii vor examina circa 90 de proiecte de legi. În prezent, legile se elaborează pentru a funcţiona în beneficiul celor de la conducere sau, în cazuri excepţionale, cînd legile sînt de calitate, acestea nu sînt aplicate”, a declarat Voronin.

Liderul comuniștilor i-a mai atras atenția președintei APCE asupra gradului înalt de corupție a funcționarilor publici, problemele din sistemul judecătoresc și din legislativ.

La rîndul său, Anne Brasseur a menționat că Consiliul Europei poate ajuta guvernarea să elaboreze legi calitative, să contribuie la consolidarea sistemului de drept din republică. Brasseur a mai explicat că doar adoptarea legilor nu este suficientă, e necesară și implementarea lor.

Totodată, oficialul european a anunțat că în perioada campaniei electorale, în Moldova se va afla o misiune de observatori OSCE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав