X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă nu vede motive pentru ca Rusia să aplice unilateral taxe la importul produselor moldovenești

18 iul. 2014,, 09:45   Societate
4683 8
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă afirmă că "nu există motive care ar determina Rusia să aplice unilateral taxe pentru importul produselor moldoveneşti". Declaraţia premierului vine după ce Ministerul Dezvoltării Economice de la Moscova şi-a anunţat intenţia de a aplica taxe la importul produselor moldoveneşti.

Agenţia "Infotag" relatează că premierul a declarat că "nu vede motive pentru ca Rusia să-şi revadă angajamentele comerciale cu Republica Moldova şi să denunţe unilateral un acord bilateral".

Potrivit lui, "intenţia Ministerului Dezvoltării Economice de la Moscova va fi discutată în cadrul unei şedinţe pentru a se lua o hotărîre".

"Trebuie să analizăm la rece intenţia colegilor de la Moscova. Vom analiza subiectul cu calm pentru a decide cum să reacţionăm dacă hotărîrea va fi aplicată. Vom analiza toate aspectele juridice ale acestei decizii", a menţionat Leancă.

În contextul semnării Acordului de liber schimb cu UE, premierul a precizat că "Moldova ar putea obţine o liberalizare pentru exportul de mere, prune, struguri pe piaţa din UE, aşa cum s-a întîmplat şi cu vinurile în 2013".

"Trebuie să asiguram accesul produselor noastre pe piaţa europeană. În acest sens avem discuţii cu mai mulţi oficiali europeni", a spus Leancă.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, susţine că Moldova este oricînd pregătită să meargă la Moscova pentru a discuta problema importului produselor moldoveneşti pe piaţa rusă.

Rusia a anunțat că intenționează să aplice unilateral taxe la importul produselor moldoveneşti – fructe, legume, cereale, carne proaspătă sau congelată, conserve. O hotărîre în acest sens a fost deja pregătită de Ministerul Dezvoltării Economice de la Moscova şi urmează să fie aprobată de executivul rus. Moldova face parte din zona de comerţ liber cu CSI, iar pînă acum produsele moldoveneşti exportate în Federaţia Rusă erau scutite de taxe vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав