X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Noul Cod al transporturilor rutiere a fost votat în lectură finală

17 iul. 2014,, 16:40   Politică
6550 0
Foto: noi.md
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală Codul transporturilor rutiere, care prevede reguli mai stricte de activitate pentru transportatori. Documentul a fost adoptat cu votul majorității parlamentare.

Potrivit proiectului, operatorii de transport rutier vor trebui să dețină capacitatea financiară, capacitatea profesională și bază tehnico-materială pentru a presta servicii de transport al pasagerilor. Codul prevede și încadrarea obligatorie a autobuzelor pe categorii de confort.

În vederea sporirii calităţii nivelului de competenţă profesională a conducătorilor auto şi a managerilor de transport rutier, Codul prevede examinări periodice, o dată la trei ani, în vederea obţinerii certificatelor de atestare a competenţei profesionale. Totodată, se preconizează introducerea pentru șoferii care prestează servicii de transport rutier public a unor cerinţe de acces la profesie, precum vechimea în muncă sau certificatul medical.

Proiectul mai prevede abilitarea Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) cu funcţii de autorizare, supraveghere şi control, fapt care, conform așteptărilor, va contribui la diminuarea semnificativă a traficului ilicit de călători şi la responsabilizarea operatorilor de transport rutier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?