X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1415

Kievul începe un război comercial cu Belarus

17 iul. 2014,, 01:19   Externe
8900 7
Foto: lenta.ru
Ucraina a impus o taxă specială pentru mărfurile din Belarus în valoare de 55,29 la sută din valoarea în vamă a mărfurilor, transmite agenția UNN.

Taxa a fost introdusă, în special, la laptele, smîntîna, iaurtul, untul, precum și dulciurile, produsele de patiserie și bomboanele de ciocolată din Belarus.

În același timp, la berea de malț din Belarus Ucraina introduce o taxă de 60.05 la sută din valoarea în vamă.

Taxa a fost introdusă ca răspuns la "acțiunile discriminatorii și neprietenoase ale Republicii Belarus cu privire la berea de malț și băuturile răcoritoare". Ea se va aplica la aceste produse pînă la 31 decembrie 2016.

Anterior Belarus a introdus licențierea importului de bere, ca rezultat în mai și iunie livrările din Ucraina au fost suspendate.

De asemenea, în luna iunie, autoritățile din Belarus au introdus acordarea de licențe obligatorii de import pentru paste, produse de cofetărie și materii prime din țările din afara Uniunii Vamale. Acest lucru a dus la sistarea completă a livrării de produse de cofetărie din Ucraina. Conform estimărilor asociației "Ukrkondprom", aceste acțiuni vor provoca Ucrainei daune pînă la sfîrșitul anului în valoare de 130 de milioane de grivne.

Atunci, șeful asociației Alexandr Baldiniuk a cerut guvernului ucrainean să ia măsuri adecvate ca răspuns la "acțiunile discriminatorii și neprietenoase ale Belarusului".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав