X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Niculae: Guvernul României distruge industria chimică

17 iul. 2014,, 07:00   Economie
4798 1
Foto: puterea.ro
Șase mii de angajați au fost anunțați despre anularea contractelor de muncă. Cel mai bogat om din România și-a încheiat activitatea în țară. Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat că și-a închis toate fabricile de îngrășăminte care făceau parte din Grupul „InterAgro”, transmite NOI.md cu referire la economica.net.

Astfel, a dispărut și cel mai mare consumator industrial de gaze naturale din România.

Ultimele două fabrici de îngrăşăminte ce mai funcţionau, din cele şase deţinute de Niculae, au fost închise pe 11 iulie, iar 6000 de angajați au fost trimiși în șomaj.

Potrivit lui Niculae, „de 40 de ani, de cînd le-a făcut Ceauşescu, nu s-a mai întîmplat ca o industrie întreagă să nu meargă”. „Dar au reuşit actualii guvernanţi, care au promis că ajută industria, dar nu au făcut nimic. Au zis că liberalizează total de anul acesta piaţa de gaze, ceea ce Franţa va face de-abia din 2016, dar, chiar şi aşa, nu au făcut-o, au continuat să impună preţuri reglementate”.

„Cînd ruşii aduc gaze în hub-ul de la Baumgarten cu 230 de dolari, iar Petrom şi Romgaz vînd prin directivă de stat cu 290 de dolari, înseamnă că din incompetenţă sau rea intenţie se doreşte distrugerea industriei chimice româneşti. Nu mai vreau să încep nimic în ţara asta, stau doar cu ce mai avem şi atît”, a declarat Niculae.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав