X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Recean, chemat din nou la raport de liberali

16 iul. 2014,, 10:36   Politică
3517 2
Foto: noi.md
Reprezentanții fracțiunii liberale au solicitat din nou ministrului de interne, Dorin Recean, să se prezinte în Parlament pentru a da explicații pe marginea situației create în transportul public. Solicitarea a fost înaintată în cadrul ședinței de astăzi a legislativului de liberalul Valeriu Munteanu.

Deputații s-au arătat indignați de faptul că angajații Inspectoratului Național de Patrulare nu au aplicat dispoziția emisă de primarul Dorin Chirtoacă, prin care cîteva rute de microbuze au fost anulate.

„Au trecut cinci zile de cînd a fost emis ordinul. Credem că poliţia nu a pus în aplicare prevederile dispoziției primarului, pentru că acționează la o comandă orchestrată. Acţiunile poliţiei au iz politic”, a precizat Munteanu.

Deși solicitarea liberalilor de a-l audia pe Recean în Parlament nu a fost susținută de majoritatea parlamentară, propunerea a strînit reacții aprinse din partea liberal-democraților. Șeful fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a venit cu o replică pentru deputații liberali.

„Dacă ar fi să ținem cont de solicitările voastre și incapacitatea primarului, ar trebui să fie prezenți aici în permanență toți membrii Guvernului, pentru a-l ajuta pe domnul primar”, a replicat Streleț.

Conflictul dintre primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, și ministrul de interne, Dorin Recean, a izbucnit după ce edilul a acuzat poliția că activează la comandă politică. La rîndul său, Recean a respins acuzațiile, precizînd că poliția își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația în vigoare și va continua să aplice cu strictețe prevederile acesteia pentru a-i disciplina pe șoferii de microbuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?