Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Bursa de Valori a Moldovei au fost vîndute pachete de acțiuni ale trei companii, în valoare de 4,2 milioane de lei

15 iul. 2014,, 16:45   Economie
4324 0
Foto: moldova.org
La Bursa de Valori a Moldovei, astăzi, a demarat a doua licitație de vînzare a proprietății publice din acest an. În prima zi a licitației, care se va încheia pe 18 iulie, au fost vîndute pachete de acțiuni ale trei societăți pe acțiuni în valoare totală de 4,2 milioane de lei, informează NOI.md.

Astfel, 71,407% din acțiunile uzinei „Apromaș” din Edineț (producția utilajului mecanic) au fost vîndute cu aproape 2 milioane de lei, 30% din acțiunile întreprinderii „Cereale-Cahul” (producția și comercializarea hranei pentru animale) – cu 2 mil. 167,8 mii lei, iar 0,019% din acțiunile SA „Carmez” (producția de carne și mezeluri) – cu 6044,4 lei. Toate acțiunile au fost vîndute la prețul inițial. Cele mai scumpe au fost acțiunile SA „Carmez” – 14,6 lei bucata.

Acțiunile „Apromaș” au fost vîndute la prețul de 3,3 lei, iar cele ale „Cereale-Cahul” – la prețul de 7,55 lei bucata.

Licitația a fost inițiată de Agenția Proprietății Publice de pe lîngă Ministerul Economiei. Vînzarea proprietății publice va avea loc la Bursa de Valori a Moldovei în cadrul licitației „cu strigare”. Licitația se va desfășura pînă pe 18 iulie 2014. La vînzare vor fi scoase activele statului în 32 de societăți pe acțiuni din diverse domenii ale economiei. Printre acestea se numără activele următoarelor întreprinderi: „Complecons" (construcții capitale, terenuri pentru construcții), „Comerţ-Petrol" (comerțul angro cu combustibil); „Aeroport Catering" (aprovizionarea cu produse alimentare finite). La licitație vor fi scoase, de asemenea acțiunile statului în Fabrica de Fermentare a Tutunului din Orhei, hotelul „Chișinău” din capitală, fabrica „Floare-Carpet”, „Alimentarmaș” (producția utilajului tehnologic pentru complexul agroindustrial), Fabrica de Conserve din Glodeni, „EuroCreditBank" etc.

Prețul inițial total al acestor pachete de acțiuni este de 209,94 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?