Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Moldova va primi 120 de milioane de euro pentru susținerea producătorilor de fructe

12 iul. 2014,, 15:00   Economie
5723 1
Foto : rosagrobiz.com
Banca Europeană de Investiții (BEI) preconizează să aloce Republicii Moldova 120 de milioane de euro pentru susținerea producătorilor de fructe în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, transmite NOI.md.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat inițierea negocierilor cu BEI în vederea semnării contractului respectiv privind finanțarea acestui proiect. Grupul de negociatori din partea Guvernului va fi condus de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vlad Loghin, iar contractul de finanțare urmează să fie semnat de ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a comunicat că proiectul „Livada Moldovei” va susține sădirea unor plantații noi, precum și investițiile în infrastrcutura postrecoltare, prelucrare și logistică. În particular, mijloacele oferite de BEI vor fi folosite pentru crearea și modernizarea livezilor, procurarea utilajului modern pentru producția, păstrarea, sortarea, ambalarea, marcarea și transportarea fructelor.

De menționat, că în cadrul cooperării Republicii Moldova cu BEI anterior au fost lansate 9 proiecte investiționale în valoare totală de 282 de milioane de euro în domeniul infrastrcuturii drumurilor, sectorul viniviticol, modernizarea transportului public în Chișinău, aprovizionarea cu apă potabilă a mai multor localități, creditarea întreprinderilor mici și mijlocii.

De exemplu, proiectul „Filiera Vinului” în valoare totală de 75 de milioane de euro a fost lansat în Moldova de BEI în anul 2010. Acest proiect are ca scop susținerea și modernizarea industriei vinicole, sporirea competitivității vinurilor moldovenești pe principalele piețe, creșterea și diversificarea exportului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?