Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Kievul a declarat despre încălcări masive ale spațiului aerian de către Rusia

12 iul. 2014,, 02:14   Externe
8012 6
Foto: topwar.ru
În ultimele zile cel puțin șapte elicoptere și trei drone au intrat în spațiul aerian din partea Rusiei. O astfel de declarație a fost făcută vineri, de către Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, transmite RIA Novosti.

Ministerul de Externe ucrainean, în special, susține că la 9 iulie frontiera de stat în zona localităților Stanicino-Luganskoe și Ilevka din regiunea Lugansk a fost trecută de șase elicoptere Mi-8, Mi-17 și Mi-24 aparținînd Forțelor Armate ale Rusiei.

În plus, în conformitate cu diplomații ucraineni, joi, 10 iulie, un elicopter rusesc Ka-52 a zburat la o altitudine de 300 de metri deasupra teritoriului Ucrainei, penetrînd cu 200 metri în interiorul țării. S-a întîmplat în apropiere de satul Blagoveșcenka, regiunea Lugansk.

"În aceeași zi, de pe teritoriul Rusiei trei drone au încălcat spațiul aerian. Astfel de acțiuni ale Rusiei sînt o încălcare flagrantă a angajamentelor internaționale, principiilor și normelor dreptului internațional", - se spune într-o declarație a Ministerului de Externe al Ucrainei, care înaintează un protest hotărît părții ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?