Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Chirtoacă, gata să îmbătrînească în funcția de primar (VIDEO)

8 iul. 2014,, 17:15   Societate
4483 0
Foto: noi.md
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este gata să „îmbătrînească” în funcția de primar, dacă o vor dori locuitorii capitalei. Acest lucru primarul l-a recunoscut în cadrul unei emisiuni la postul Noroc TV, informează NOI.md.

Edilul consideră că orașul poate fi modernizat și adus la standardele europene în 10-20 de ani, însă doar cu condiția că finanțarea va crește în fiecare an. În caz contrar, potrivit primarului, nici 20 de ani nu ar fi de ajuns.

„Dacă finanțarea ar crește anual măcar cu 10-20%, mă refer la investiții și accesul la fondurile europene, acest proces va dura 10-20 de ani, cu condiția creșterii permanente a ritmului de implementare a proiectelor. Cu ritmurile actuale nici 20 de ani nu ar schimba situația”, a precizat Chirtoacă.

Drept exemplu edilul a menționat orașele Iași, Suceava, București și Cluj, care nici după aderarea României la UE nu au atins un nivel înalt de dezvoltare.

„Orașele de peste Prut, pe care le cunoaștem atît de bine, au început modernizarea la sfîrșitul anilor '90 sau la începutul anului 2000, cînd România deja devenise candidat pentru aderare la UE. Au trecut 15 ani, de 7 ani România este membru al UE și nu se poate spune că transformările s-au produs în proporție de 100%. Modernizarea s-a reușit doar parțial și se referă la arterele principale și unele domenii de activitate ale primăriilor, dar nu toate. În cartiere situația este foarte mult asemănătoare cu cea de la Chișinău”, a menționat Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?