Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

În Moldova au scăzut prețurile la tractoare și alte utilaje agricole

8 iul. 2014,, 14:30   Economie
22470 1
Foto: mtid.gov.md
Tractoarele și alte echipamente agricole au devenit mai accesibile pentru agricultorii din Republica Moldova, pentru că prețurile au scăzut cu aproximativ 20%, din cauza scutirii recente a livrărilor acestora în țara noastră de la plata TVA-ului, informează NOI.md.

În particular, a fost anunțată reducerea de 20% a prețului la tractoarele cele mai solicitate și populare printre agricultorii moldoveni – „Belarus” – și alte utilaje agricole fabricate la Uzina de Tractoare din Minsk. Potrivit Casei de Comerț „MTZ Lider” – reprezentantul oficial al companiei din Belarus în Republica Moldova – , ieftinirea echipamentelor agricole belaruse este cauzată de faptul că acum utilajele produse la uzina din Minsk sînt vîndute fără plata TVA-ului.

Acest lucru este legat de modificările la Codul fiscal al Republicii Moldova, recent aprobate, conform cărora de la plata TVA-ului au fost scutite tractoarele agricole și încă 11 tipuri de utilaje. Datorită acestor amendamente, fermierii pot cumpăra tractoare, combine, semănători și alte mașini agricole la prețuri mai accesibile, adică cu 20% mai mici. Trebuie remarcat faptul că cîmpurile din Moldova sînt lucrate de peste 35 de mii de tractoare din Belarus.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?