Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

A fost arestat speakerul "parlamentului RPD"

5 iul. 2014,, 02:23   Externe
8295 3
Foto: obozrevatel.com
La Donețk a fost arestat așa-numitul speaker al Consiliului Suprem al autoproclamatei „republici populare Doneţk”, Vladimir Makovici. Acest lucru a fost declarat de către "prim-viceprim-ministrul" "RPD" Andrei Purgin, transmite ITAR-TASS.

Potrivit lui Purghin, Makovici "este suspectat de implicare în situația care a dus la moartea jurnalistului rus, operatorul de la Pervîi Canal" Anatoli Klean.

Makovici este arestat pînă la stabilirea gradului său de vinovăție, a spus Purgin.

Operatorul de la postul de televiziune rus a fost ucis la Doneţk în noaptea de 30 iunie.

Comitetul de Anchetă din Rusia a deschis un dosar penal în legătură cu moartea operatorului canalului de televiziune din Rusia la Donețk.

"Angajatul postului de televiziune rusesc a devenit victima guvernului ucrainean care ignoră flagrant normele internaționale general acceptate cu privire la protecția civililor în timpul conflictelor armate", - a declarat purtatorul de cuvînt al instituției, Vladimir Markin.

El a menționat că, în viitorul apropiat, această cauză penală va fi unită într-o singură procedură, cu un dosar penal privind utilizarea de către forțele armate ale Ucrainei, membrii Gărzii Naționale și soldații din "Sectorul de dreapta" a mijloacelor și metodelor de război interzise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?