X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 170
Transnistria stiri: 1415

Ucraina: CNSA a aflat despre planul lui Putin de a "conserva" războiul în Donbas pînă la toamnă

5 iul. 2014,, 02:09   Externe
12007 17
Foto: lenta-ua.net
Rusia intenționează în toamnă să lanseze un nou val de destabilizare a situației în estul Ucrainei. Despre aceasta a anunțat pe 4 iulie, în cadrul unui briefing, secretarul Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Andrei Parubii, referindu-se la informațiile disponibile.

Potrivit lui, Moscova neapărat va folosi în interesul său creșterea tarifelor la utilități, ca parte a reformelor de asociere cu UE. Parubii a remarcat faptul că o astfel de situație va avea loc în septembrie - octombrie 2014.

"Creșterea preconizată a prețurilor va mări tensiunea socială în societate și va provoca stări de protest. Acesta va fi un teren fertil pentru destabilizarea situației", - a spus Parubii.

El a subliniat că Moscova a tras concluzii din faptul că populația regiunilor Donețk și Lugansk nu a sprijinit rebelii, care pătrundeau pe teritoriul Ucrainei din Rusia. În acest sens, Kremlinul pregătește un al doilea val de "destabilizare" a Ucrainei în toamnă.

"Este calculul și planul lor," - a spus Parubii. Potrivit acestuia, Rusia a înțeles că activitatea politică nu va crește pînă la majorarea tarifelor.

"Pe durata verii situația va fi maxim conservată", - a spus el.

"Scopul lui Putin – toată Ucraina, nu doar Crimeea sau cîteva regiuni. Putin vrea să arate că Ucraina va fi sub controlul său. Rusia este în război împotriva noastră în toate domeniile -economic, spiritual și informațional", - a subliniat Parubii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав