X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Leancă salută rezoluţia Bundestagului Germaniei, care confirmă perspectiva europeană a Moldovei (FOTO)

4 iul. 2014,, 13:30   Societate
2655 0
Foto: noi.md
Prim-ministrul Iurie Leancă salută rezoluţia Bundestagului german, care confirmă faptul că Republica Moldova are perspectivă europeană.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, rezoluţia adoptată de fracţiunile Uniunii Creştin Democrate/Uniunea Creştin Socială, Partidului Social-Democrat şi Verzilor reafirmă dreptul statelor din Europa să îşi aleagă liber modelul de integrare pe care sa îl urmeze.

Potrivit Bundestagului, Republica Moldova a făcut paşii importanţi spre edificarea unei democraţii, respectarea drepturilor omului, a pluralismului de opinii şi cel politic.

"Acest lucru este valabil şi pentru reformele în sistemul judiciar şi în lupta împotriva corupţiei, care încă rămîn o provocare-cheie pentru autorităţile de la Chişinău", se mai spune în comunicat.

Membrii parlamentului german şi-au mai exprimat sprijinul pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere şi au îndemnat UE să îşi sporească ajutorul în această direcţie.

Este pentru prima dată cînd Bundestagul german adoptă o Rezoluţie cu privire la perspectiva europeană a Republicii Moldova. Aceasta survine la o zi de la ratificarea Acordului de asociere la UE de către parlamentul de la Chişinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав