X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 176
Transnistria stiri: 1459

Rasmussen: Nimeni nu vrea un nou "război rece" în Europa

4 iul. 2014,, 00:01   Externe
4213 7
Foto: ruvr.ru
Nimeni nu vrea un nou "război rece" în Europa, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, după o întîlnire avută la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

''Nu dorim noi linii de demarcație pe continentul nostru. Nimeni nu vrea să înceapă un nou război rece', a afirmat Rasmussen, referindu-se la divergențele dintre Rusia și Occident legate de situația din Ucraina, după cum relatează ITAR-TASS.

Secretarul general al NATO a adăugat că actuala situație ''amenință securitatea și pacea obținute după căderea Zidului Berlinului'' și a făcut apel la Rusia 'să reflecteze mai profund la poziția sa' pentru a putea începe procesul de restabilire a încrederii.

În același context, Rasmussen a dat asigurări că NATO este atașată obiectivelor sale de a acționa pentru asigurarea securității membrilor săi, subliniind că 'Alianța va lua și alte măsuri dacă va fi necesar'. 'Toate măsurile pe care noi le-am luat sunt defensive, adecvate și pe deplin în conformitate cu obligațiile noastre internaționale'', a mai declarat Anders Fogh Rasmussen.

Secretarul general al blocului nord-atlantic declara recent că 'Rusia vede în NATO nu un partener, ci un adversar' și, din acest motiv, Alianța își consolidează apărarea colectivă, inclusiv monitorizarea sporită a spațiului aerian al statelor baltice, trimite mai multe nave în Marea Baltică și Marea Neagră, desfășoară mai multe exerciții în țările baltice și în Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав