X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 167
Transnistria stiri: 1415

Chişinăul vrea o strategie clară vizînd colaborarea cu diaspora

27 iun. 2014,, 13:35   Societate
3335 0
Foto: gov.md
O strategie prin care se doreşte o mai mare implicare a diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova va fi elaborată de Guvern în perioada iunie-septembrie, urmînd ca documentul să fie prezentat executivului spre aprobare pînă la 1 octombrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", premierul Iurie Leancă a dispus, în acest scop, crearea unui grup de lucru. Instituţia care va coordona acest proces este Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD).

Strategia naţională "Diaspora 2025" îşi propune să răspundă la întrebări cum ar fi: "Cine este diaspora?", "Ce relaţie îşi doreşte Guvernul cu diaspora şi viceversa?", "Care este obiectivul final al cooperării dintre Republica Moldova şi diasporă?".

"Strategia are menirea de a propune o serie de acţiuni prin intermediul cărora vor fi atinse scopurile de bază şi anume: susţinerea celor nevoiaşi în diasporă, sporirea contribuţiei diasporei la dezvoltarea Republicii Moldova şi restabilirea încrederii dintre diasporă şi guvern", se arată într-un comunicat de presă al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora.

Elaborarea unei strategii privind diaspora a fost cerută de cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare. Totodată, autorităţile de la Chişinău au dorit să creeze mecanisme prin care diaspora ar putea contribui, la rîndul ei, la dezvoltarea ţării, precizează sursa citată.

Potrivit lui Victor Lutenco, şeful BRD, "strategia va oferi o viziune clară în ce privește destinația la care vrea să ajungă Moldova şi diaspora ei în viitor."

Grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei cu privire la diasporă, care va fi divizat pe direcţii tematice, va estima impactul acţiunilor asupra migraţiei şi diasporei şi va elabora Planul de acţiuni pe segmentul tematic stabilit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав