X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Vladimir Voronin l-a criticat pe Dumitru Diacov

27 iun. 2014,, 10:55   Societate
3759 0
Foto: unimedia.info
Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, l-a criticat pe preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, pentru activitatea lui în calitate de şef al Comisiei comune a Parlamentului şi Adunării Populare a Găgăuziei (APG), considerînd că "nu este în stare să ducă la bun sfîrşit cele începute".

Potrivit agenţiei "Infotag", deputata comunistă Irina Vlah a propus joi să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului discutarea proiectelor de lege care au fost elaborate de deputaţii Parlamentului şi cei ai APG şi "examinarea cărora se tergiversează".

"Potrivit deciziei preşedintelui Parlamentului, în urmă cu cîteva luni a fost creată comisia comună, prezidată de deputatul Diacov. În urma lucrărilor comisiei au fost pregătite patru proiecte de lege, care au ajuns în Parlament, iar Diacov şi-a asumat responsabilitatea, din numele comisiei, de a promova aceste iniţiative. Propunem demararea discuţiilor pe marginea acestora în comisii şi la şedinţa în plen", s-a adresat ea spicherului Igor Corman.

Diacov a considerat o astfel de declaraţie a deputatului comunist drept "una populistă, deoarece proiectele de lege trebuie supuse unei proceduri în conformitate cu Regulamentul Parlamentului".

"Un şir de documente trebuie să fie examinate de Comisia de la Veneţia. Discutarea celorlalte va fi accelerată. Consider că fracţiunea din care face parte Irina Vlah trebuie să vină mai des la şedinţele comisiei comune, nu să facă speculaţii", a spus el.

Potrivit lui Voronin, "indiferent de ce ar face Diacov în viaţa politică a Moldovei, el niciodată nu duce lucrurile la bun sfîrşit şi nu este clar de ce coaliţia de guvernare a decis că va face faţă obligaţiunilor".

"PDM intenţionat tergiversează discutarea proiectelor de lege pregătite în comun cu deputaţii APG, pentru a induce oamenii în eroare, şi în primul rînd pe găgăuzi", consideră comunistul.

În replică, Diacov a spus că spre deosebire de Voronin, el a participat la elaborarea legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei şi pe parcursul multor ani "a întreprins măsuri de asigurare a liniştii în regiune".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?