Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Liberalii reformatori propun CSI-ului să ia exemplu de la UE

27 iun. 2014,, 10:25   Societate
2894 0
Foto: gagauzinfo.md
Pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Moldova, Comunitatea Statelor Independente (CSI) trebuie să preia practica Uniunii Europene, consideră deputatul din partea Partidului Liberal Reformator Valeriu Saharneanu.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus joi, la şedinţa plenară a Parlamentului, că în perioada 1999-2014 Uniunea Europeană a realizat în Moldova 636 de proiecte cu un buget total de 965,4 milioane de euro, în același timp toate fiind pe bază de granturi.

"Privitor la CSI Cancelaria de Stat nu are date despre desfăşurarea unor proiecte, adică noi nu ştim despre proiectele pe care CSI le-a iniţiat pentru dezvoltarea Moldovei", a menţionat Saharneanu.

Potrivit lui, relaţiile cu CSI "se reduc la victimele pe Nistru, pierderi de milioane pentru Moldova în urma deprecierii rublei în 1998, precum şi blocade economice".

"Din partea CSI-ului am primit un teritoriu ocupat, prezenţa forţelor armate ale altui membri al "Comunităţii", tendinţe separatiste, susţinute din exterior, imixtiune în treburile interne ale Moldovei, ameninţări, şantaj. Vreau să mulţumesc UE pentru susţinerea acordată, iar CSI-ului îi propun să ia exemplu, dacă doreşte să vadă Republica Moldova în calitate de prieten", a subliniat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?