Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Mai mult de 2 săptămîni au fost necesare pentru a crea fotorobotul ucigaşului casieriței

26 iun. 2014,, 11:00   Societate
3606 0
Foto: noi.md
Fotorobotul ucigaşului casieriței de la o casă de schimb valutar (CSV) a fost prezentat miercuri, în cadrul unui briefing la MAI.

Potrivit agenţiei "Infotag", şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii din cadrul MAI, Ion Bodrug, a menţionat că poliţia are temeiuri să presupună că criminalul anterior a lucrat la CSV sau dispunea de informaţii detaliate despre organizarea activităţii acesteia.

"În prealabil s-a stabilit că criminalul ştia că banii din CSV se aduc la sediul central al companiei. Banii sînt transportaţi de femeie fără pază. Deseori acestea erau sume mari. Criminalul a aşteptat casierul la etajul doi al oficiului cel mult 10 minute. A lovit-o cu un box şi a plecat, luînd banii", a spus el, menţionînd că ucigaşul este un bărbat cu vîrsta de pînă la 30 de ani, cu aspect atletic şi tunsoare scurtă.

Tot miercuri a fost eliberată din arest preventiv unicul suspect în acest dosar – colega casieriţei ucise.

Potrivit datelor procuraturii municipale, ea a fost transferată în arest la domiciliu. Anchetatorii Comisariatului de poliţie din sectorul Centru, care investighează cazul, nu mai au temeiuri legale de a o reţine mai mult de 10 zile în arest preventiv. Angajata de 45 de ani a casei de schimb valutar a fost arestată peste patru zile după comiterea atacului asupra unei CSV pe bulevardul Negruzzi din centrul Chişinăului. În urma jafului, atacatorul a luat 700 de mii de lei. Reţinuta, care îşi aştepta colega în stradă, este unicul martor ce a văzut ucigaşul.

Anterior poliţia a demonstrat înregistrarea video de pe camerele de luat vederi din preajma CSV, cînd atacatorul pleca cu banii.

O săptămînă înainte de jefuirea CSV, nişte necunoscuţi au tras focuri de armă într-o echipă de încasatori a unei bănci comerciale, care transportau venitul zilnic dintr-un centru comercial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?