X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1459

Consiliul Federației a votat în unanimitate revocarea deciziei privind trimiterea de trupe în Ucraina

25 iun. 2014,, 14:10   Externe
3683 2
Foto : reuters
Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus) a votat miercuri în unanimitate revocarea deciziei privind trimiterea de trupe în Ucraina, după ce în luna martie acordase o autorizație în acest sens președintelui rus, informează agențiile de știri.

Decizia vine la cîteva ore după ce comisiile de specialitate ale Consiliului Federației — pentru drept constituțional, afaceri internaționale, apărare și securitate — au recomandat, în unanimitate, acest lucru.

Un singur senator a votat împotrivă, în timp ce o majoritate de 153 au aprobat decizia președintelui, destinată, conform Kremlinului, să contribuie la 'normalizarea' situației în Ucraina, unde noile autorități prooccidentale încearcă să pună capăt unei insurecții proruse în Est, care amenință unitatea statului ucrainean.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut marți Consiliului Federației revocarea autorizației cu privire la 'utilizarea forțelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei' în scopul normalizării și reglementării situației în regiunile din Est, a relatat agenția de presă Ria Novosti.

Înaintea plecării sale într-o vizită la Viena, el a trimis o scrisoare pe numele președintei Consiliului Federației, Valentina Matvienko, în care exprima o astfel de 'propunere'.

Justificînd decizia, un senator rus a afirmat că demersul ar trebui văzut ca un act de bunăvoință la facilitarea eforturilor de pace în Ucraina, dar că Senatul rus este dispus să voteze o nouă autorizație de intervenție militară dacă va fi necesar, potrivit Reuters.

Folosirea forțelor armatei ruse în afara teritoriului Federației Ruse este aprobată de Consiliul Federației, la solicitarea președintelui, în conformitate cu articolul 102 din Constituție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав